FinansWatch

Analytiker: RBS er Europas mest usikre bank

Ifølge en analyse fra Credit Suisse er Royal Bank of Scotland Europas mest usikre bank, selv om staten ejer 83 pct. af aktierne.

Selv om der dagligt er nyheder om presse græske, franske og spanske banker, der er hårdt eksponeret mod sydeuropæisk statsgæld, så ligger den mest usikre bank i EU i Storbritannien.

Avisen The Telegraph skriver i dag på baggrund af en analyse fra Credit Suisse, at Royal Bank of Scotland er den mest udsatte bank i Europa.

Mangler 1,6 billioner

Banken er 83 pct. statsejet, men kan måske stå over for en total nationalisering, skriver Credit Suisse, fordi banken står til at mangle 144 mia. kr. for at imødekomme kravene i den nye europæiske stresstest.

I går aftes skulle 90 europæiske banker indlevere ny data til det europæiske banktilsyn til næste runde af stresstesten. Denne gang skal statsgæld nedskrives til markedsværdi, og på den baggrund spår Credit Suisse, at op mod 66 banker kan være i farezonen for at dumpe. Samlet set skulle bankerne i Europa mangle 1,645 billioner kr. for alle sammen at overholde kravet om en Core Tier 1 Capital på ni pct.

Ifølge en dansk analytiker har de danske storbanker dog ikke noget problem med at overholde det krav.

Danske banker opfylder skærpede kapitalkrav

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

SEB satser på børsmarkedet i kampen om storkunder

Den danske del af storbanken SEB vender nu øjet mod markedet for kapitalrejsning. Det såkaldte ECM-marked ligger naturligt til bankens strategi om at kunne hjælpe storkunder med alle finansielle behov, vurderer den danske landechef.

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs