FinansWatch

EU mistænker banker for karteldannelse

En række finansielle virksomheder er i går blevet undersøgt at EU på grund af mistanke om karteldannelse.

Europæiske myndigheder har været på uanmeldt besøg hos en række finansielle virksomheder, som man mistænker for at have indgået karteldannelse.

Det skriver en række internationale medier.

Omdrejningspunktet er derivater, der er relateret til den såkaldte Euribor-rente, Euro Interbank Offered Rate, som 44 banker står bag.

Ifølge Kommissionen er man ”bekymret for, at virksomhederne har forbrudt sig mod EUs regler, der forbryder karteller og restriktive forretningsmetoder,” skriver Bloomberg.

Umuligt

Hvilke banker, der er blevet undersøgt, vil Kommissionen ikke oplyse, men ifølge Bloomberg, er to af dem Deutsche Bank og RBS.

Ifølge Cediric Quemener, der er leder hos Euribor-EBF, der er ansvarlig for at fastlægge renten, er det kun få af de 44 banker, der fik aflagt besøg. Ifølge ham er det nærmest umuligt at manipulere med renten.

”Du ville være nødt til at have en aftale mellem så mange forskelle banker fra så mange forskellige lande, at det er umuligt, at nogle ville kunne gøre det,” siger han til Bloomberg.

Nordea skulle ifølge nyhedstjenesten have afvist, at man skulle have haft besøg af myndighederne.

Mere fra FinansWatch

Gjensidige løfter det danske resultat med en fjerdedel

Øget rejseaktivitet og erhvervskunder løfter Gjensidiges danske vækst, samtidig med at resultatet springer i vejret. "Nu står vi langt, langt stærkere, end vi nogensinde har gjort, og det skal vi kapitalisere på," lyder det fra koncerndirektør Mats C. Gottschalk.

Danmarks nyeste bank ser ubekymret på konkurrencen

Der er plads i markedet til erhvervsbanken Kompasbank, der har godt og vel seks måneder på bagen. Det siger bankens stifter og direktør, der i højere grad ser Lunar og den etablerede banksektor som potentielle samarbejdspartnere frem for konkurrenter.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs