FinansWatch

Græske banker frygter nationalisering

EU's redningspakke kan føre til, at de græske banker bliver overtaget af staten.

Græske bankfolk anser det for højst sandsynligt, at man bliver afhængig af økonomisk livshjælp ovenpå det 50 pct. store haircut på græske statsobligationer, der var en del af EU's redningspakke.

"Som tingene står, er det meget sandsynligt - mere end 90 pct. sandsynligt - at vi bliver nødt til at modtage offentlig støtte efter nedskrivningen," siger en ledende græsk bankmand til Wall Street Journal, og fortsætter:

"De græske banker har ikke gjort noget for at fortjene nationalisering, og jeg frygter, at dette vil medføre en betydelig ødelæggelse af shareholder value."

Indblanding i udlånspolitik

Bankfolkene advarer endvidere om, at regeringens kontrol reelt vil udslette deres aktionærer og føre til indblanding i udlånspolitikken - og dermed dreje tiden tilbage efter to succesfulde årtiers liberalisering af landets banksektor.

Græske bankers aktiekurs er styrtdykket mere end 90 pct. fra et toppunkt tidligere i dette årti. Så enhver fremtidig forøgelse af aktiekapitalen vil kraftigt udvande de nuværende beholdninger, og alvorligt dæmpe udsigterne for bankerne til at være i stand til at hente penge fra markederne.

Storbanker er glade for EU's redningspakke 

Danske pensionskroner måske på vej til Grækenland

Redningsplan truer bankkunder

Bankerne i græsk hårdknude

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs