FinansWatch

Danske pensionskroner måske på vej til Grækenland

ATP overvejer at investere i EU's redningspakke, der skal sikre de mest forgældede dele af regionen.

Foto: Sine Fiig

Danmarks største pensionsfond sætter måske en del af deres 735 mia. kr. i spil igennem EU's krisefond - Den Europæiske Finansielle Stabilitetsfacilitet (EFSF) - der skal forhindre statsbankerot i PIIGS-landene.

"Vi ser på det, når detaljerne er på plads, med stor opmærksomhed," siger Lars Rohde, administrerende direktør i ATP, til Bloomberg News.

Ekstra polstring

Natten til torsdag blev EU enige om en større aftale, hvor det bl.a. blev besluttet, at krisefonden skal polstres, så den udgør omkring 1.000 mia. euro. Polstringen skal foregå gennem dels en gearing af de nuværende midler, dels gennem frisk kapital.

"Et stort spørgsmål er, om der er nok penge i EFSF. Præcis hvor meget slagkraft den får, og hvordan det skal sikres, er essentielle spørgsmål, der skal besvares, inden vi binder os til den type opbygning," siger Lars Rohde.

ATP har ellers tidligere afvist at investere i EFSF, fordi den udelukkende fokuserede på "sikreste" obligationer, papirer med AAA-rating, hvilket ikke var tilstrækkeligt interessant for pensionsfonden i forhold til afkastsmuligheder.

Storbanker er glade for EU's redningspakke

Pensionsbranchen splittet om eksporthjælp  

ATP har droppet onkel Sam

EU: EFSF bank-hjælp bekostelig

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs