FinansWatch

Pensionsbranchen splittet om eksporthjælp

Det er en god idé at stille pensionsmidler til rådighed for at hjælpe eksporten, mener de største aktører i pensionsbranchen. Alligevel tøver de med at kaste sig ud i det.

Den danske pensionssektor kan sagtens se ideen i at stille pensionsmidler til rådighed for hjælpe eksporten på vej, men der er lang vej igen, inden resten af branchen følger i fodsporene på PensionDanmark, som i går gav udenlandske virksomheder mulighed for at låne 10 mia. kr. mod at købe dansk.

Samarbejdet er kommet til verden med det statslige eksportkreditinstitut Eksport Kredit Fonden (EKF), som garanterer lånene, så PensionDanmark ikke risikerer tab.

I samme anledning inviterede andre selskaber i pensionsbranchen til at komme på banen i lignende modeller, og den invitation bliver accepteret og anerkendt i pensionsbranchen, men om det ender i konkrete aftaler svæver fortsat i vinden.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs