PensionDanmark kaster 10 mia. kr. i samarbejde med EKF

PensionDanmark vil stille 10 mia. kr. til rådighed, som udenlandske virksomheder kan låne til at købe danske varer. Detaljer i samarbejde med Eksport Kredit Fonden præsenteret på pressemøde. (Opdateret 11.07)
Foto: Lene K
Foto: Lene K

Med egne ord er PensionDanmark trådt ind i en ny form for samarbejde med Eksport Kredit Fonden i bestræbelserne på at styrke danske virksomheders muligheder for at få succes på eksportmarkederne.

Konkret stiller PensionDanmark 10 mia. kr. til rådighed for finansiering af danske eksportordrer. Det betyder, ifølge pressemeddelelsen, at udenlandske virksomheder kan låne til at købe varer hos danske virksomheder.Udlånene sker i samarbejde med EKF, som garanterer over for PensionDanmark, at lånene bliver betalt tilbage.

"Parterne forventer, at vindmølleparker vil udgøre en væsentlig del af de fælles projekter, men som udgangspunkt kan en bred vifte af brancher og investeringer være relevante," står der i pressemeddelelsen.

Den første aftale er da også allerede faldet på plads. Arise Windpower AB og Platina Partners LLP opfører en vindmøllepark i Jädraås i Sverige med danske Vestas som leverandør af 66 vindmøller. Udlånet er på samlet 2 mia. kr. PensionDanmark står for cirka 1 mia. kr. af finansieringen, mens bankerne DnB NOR og SEB står for resten.

Gode forretningsmuligheder

Adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark, siger

”I PensionDanmark er vi meget glade for det nye samarbejde. Dels får vi mulighed for at støtte op om dansk eksport og beskæftigelse i en tid, hvor det kan være vanskeligt for mange virksomheder at opnå bankfinansiering. Dels er det en god investering for PensionDanmarks medlemmer, da vi opnår en forrentning lidt over renten på danske statsobligationer samtidig med, at EKF-garantien giver sikkerhed for tilbagebetalingen af vores udlån.”

 

Pensiondanmark: Ambitiøst regeringsgrundlag

Pensionskasser på jagt efter topejendomme

Pensiondanmark-chef: Tæt på OPP-gennembrud

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også