FinansWatch

ATP har droppet onkel Sam

Danmarks største pengetank, ATP, har for længe siden droppet amerikanske statsobligationer, fordi de ikke længere kan kaldes guldrandede.

Det kan godt være, at USA er både supermagt og har verdens største økonomi og den over alt gangbare dollar. Men det er også en ekstremt forgældet nation, og derfor har danske ATP for længe siden gjort det unævnelige, nemlig at sætte amerikanske statsobligationer i skammekrogen.

»Vi har netto ingen investeringer i amerikanske statsobligationer. Som investor løber man en stor risiko ved at købe statsobligationer i lande med meget stor gæld, og det gælder også for USA. Derfor er vi gået ud af den type papirer over det seneste par år,« siger ATP's fondsdirektør og pengetanksbestyrer, Henrik Gade Jepsen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

P+ ruller krisevåben ud for yderligere 70.000 medlemmer

Modvind på de finansielle markeder får P+ til at indføre kursværn for yderligere en lang række kundegrupper, så knap 80 pct. af medlemsskaren i oktober er omfattet af krisevåbenet. Direktør forklarer det bl.a. med den måde, som P+ fordeler midlerne mellem kollektive reserver og medlemmernes egne depoter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs