Danske Bank hyrer inkassofirma til at genoptage gældsinddrivelse

Sagen om fejl i Danske Banks gældsinddrivelse begyndte i 2020, da banken efter en intern undersøgelse satte inkassosager i bero.
Lowell vil fremover hjælpe Danske Bank med inkassobehandling. | Foto: Anders Holst Pedersen
Lowell vil fremover hjælpe Danske Bank med inkassobehandling. | Foto: Anders Holst Pedersen

Danske Bank er klar til at genoptage sin gældsinddrivelse, og banken får nu det internationale gældsselskab Lowell til at stå for selve inddrivelsen.

Det skriver mediet Insidebusiness.

”Vi har indgået et samarbejde med Lowell om at genstarte inkassobehandling i Danmark og dermed hjælpe vores kunder med at få afsluttet deres sager og komme videre. Vi har valgt en partner, som vi har erfaring med, og som vi ved har de rette kvalifikationer,” fortæller Danske Banks pressechef, Helga Heyn, til mediet.

I 2020 stillede Danske Bank sin gældsinddrivelse i bero, efter banken havde fundet fejl i en række sager. Fejlene betød, at banken i visse tilfælde havde opkrævet penge, den ikke var berettiget til. 245.000 kunder i Danske Bank har fået eller vil i den forbindelse få nedskrevet deres inkassogæld til 0 kr.

Også Nordea, Jyske Bank og Nykredit har opdaget fejl i deres gældsinddrivelse. Senest har Jyske Bank sat 1200 sager i bero.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også