FinansWatch

Revisorer hjalp med at holde Amagerbanken i live

Den tidligere ledelses ihærdighed var med til at holde Amagerbanken flydende, og det har betydet større tab for aktionærerne Desuden betød det langstrakte forløb, at staten fik en masse penge i klemme i Amagerbanken.

Hvordan opstod revisorens dobbeltrolle?

Amagerbankens tidligere bestyrelse og direktion med N.E. Nielsen og Jørgen Brændstrup havde held til at holde den dødsmærkede bank i live i betydeligt længere tid, end mange iagttagere forventede. Et af midlerne var jura og brug af rådgivere overfor myndighederne. Man hyrede Deloitte til at hjælpe med at forsvare bankens opgørelser af risiko overfor Finanstilsynet. Men Deloitte blev også taget ind som en af Amagerbankens to faste revisorer. I Deloitte valgte man den samme mand, den erfarne bankrevisor Henrik Priskorn, til opgaverne. Han var en af dem, der gav Amagerbankens 2009-årsregnskab en pletfri påtegning, selv om banken faktisk blev erklæret insolvent af Finanstilsynet få måneder forinden og kun med nød og næppe kort før årsskiftet rejste kapital nok - bl. a. via Karsten Ree - til at overleve.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Store kønsforskelle i pensionsprodukter

Mens næsten tre fjerdedele af mændenes samlede pensionsformue er lagt i markedsrenteprodukter, er det kun hveranden af kvindernes pensionskroner, der ligger i produkttypen.

Alm. Brand gennemfører emission i dag

Fortegningsemissionen af nye aktier udstedt af Alm Brand for at finansiere købet af den danske del af forsikringsselskabet Codan bliver i dag gennemført.

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs