FinansWatch

Splid i toppen af Forsikring & Pension

Forsikring og Pension har svigtet i forhold til forbrugerspørgsmålene, mener organisationens næstformand, Henrik Heideby. Men det afviser formand Peter Damgaard Jensen blankt. Vi har en klar profil, siger han.

I kølvandet på PFAs ansættelse af forbrugervagthunden Carsten Holdum er der udbrudt uenighed i toppen af brancheorganisationen Forsikring & Pension.

Stridens kerne er de forbrugerpolitistiske interesser, som næstformand i F&P og adm. direktør i PFA, Henrik Heideby, mener, at brancheorganisationen har svigtet. Men den kritik afviser formand og adm. direktør i PKA, Peter Damgaard Jensen, pure.

Ansættelsen af Carsten Holdum blev ellers af Henrik Heideby fremlagt som et opgør med brancheforeningens manglende forståelse for forbrugerspørgsmålenes vigtighed.

Opgør

”Vi vil gerne tydeliggøre, at information på kundernes niveau er vigtigt. Og jeg har længe talt for, at man burde have kompetencer i F&P, der dækker forbrugervinklen og ikke bare det lovmæssige stof,” lød det fra Henrik Heideby i Børsen efter offentliggørelsen af ansættelsen.

Men den kritik har Peter Damgaard Jensen kun hovedrysten tilovers for.

”Det er jeg ikke enig i,” sagde formanden til FinansWatch umiddelbart efter, at han var trådt ned fra talerstolen ved Forsikring og Pensions årsmøde, der blev afholdt i går.

Klar profil

”I min tale gjorde jeg meget ud af de initiativer, vi selv har taget i forhold til åbenhed og gennemsigtighed, og det er jo helt klart møntet på forbrugeren. Det er et spørgsmål om, at få selskaberne forpligtede til, at de skal arbejde med de her ting, og at vi skal blive enige om, hvordan vi skal gøre det på en fælles måde. Det, mener jeg, er meget forbrugerorienteret,” siger han.

At kritikken kommer fra foreningens næstformand preller også af på Peter Damgaard Jensen.

”Jo, men vi diskuterer det selvfølgelig også. Jeg synes, det er spændende, at man ansætter en person med den vinkel i PFA, men det behøver jo ikke nødvendigvis betyde, at det er de samme mennesker, vi skal have i en interesseorganisation. Der arbejder vi på en anden måde for branchens fællesskab, og jeg mener absolut, at vi har en klar profil der,” siger Peter Damgaard Jensen til FinansWatch.

"Jeg kommer til at få fjender"

PFA kaprer forbrugernes vagthund

Banker: Kunderne skal ikke beskyttes bedre

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs