FinansWatch

Pensionsbranchen skyder rødt skatteforslag ned

Arbejderbevægelsens Erhvervsråd vil have folk til at betale skat af deres pensionsindbetalinger ”up front” og dermed sløjfe skattefradraget. Pensionssektoren kalder forslaget for ”en kæp i hjulet” - for både dem selv og dansk økonomi.

Foto: ESKESTAD MIK

Den danske pensionsbranche frygter, at danskerne vil miste tilliden til det danske pensionssystem og spare betydeligt mindre op til den tredje alder, hvis en rød regering kommer til magten efter valget og fjerner fradraget på pensionsindbetalinger, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) anbefaler.

Det skriver dagbladet Børsen.

AE vil i stedet have folk til at betale skat af deres pension i det øjeblik, der sætter penge ind på deres pensionsopsparing. Tanken er at fremrykke skattebetalinger, så de kan bruges på velfærdløsninger nu frem for om mange år, når pengene skal til udbetaling.

”Vi frygter, at folk vil betale mindre ind, fordi det er så indarbejdet, at den del man betaler ind, er skattefrit. Det er en markering fra samfundets side, om at man ønsker at folk skal spare op, og der er en stor mængde psykologi i det," siger Peter Damgaard Jensen, direktør i PKA og formand for brancheforeningen Forsikring & Pension (F&P).

Som at tisse i bukserne

Også cheføkonomen i Danica, Jens Christian Nielsen, mener at forslaget er skævt.

»Det vil være som at stikke en kæp i forhjulet på en cykel. Du får omgående bremset pensionsopsparingen, da du mister tilliden og incitamentet til at spare op blandt medarbejderne i virksomhederne. Konsekvensen er mindre opsparing den dag, danskerne går på pension, større belastning af de offentlige finanser på sigt, mindre opsparing i samfundet og dermed mindre overskud på betalingsbalancen,« lyder det fra cheføkonom i Danica Jens Christian Nielsen, der sammenligner ideen med at tisse i bukserne.

»Det varmer her og nu, men problemerne bliver blot større på lidt længere sigt,« skriver han i en mail til Børsen.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs