Forsikringssvindel for millioner

Forsikringsselskaberne afslører hvert år snyd for hundredvis af millioner. Ifølge brancheforeningen Forsikring & Pension er det kun toppen af isbjerget.

Danskerne svindler hvert år forsikringsselskaberne for flere millioner.

Tal fra seks af landets største forsikringsselskaber, Codan, Alka, Alm. Brand, GF Top Danmark og Tryg, viser, at selskaberne alene i 2010 afslørede snyd for over 243 mio. kr. Det skriver Berlingske.

I forsikringsselskabernes brancheforening Forsikring & Pension vækker tallene bekymring. Her frygter man, det kun er toppen af isbjerget, der kommer frem i dagens lys.

Foruroligende

”Det er foruroligende, at der svindles med så store beløb. Det tyder på, at der er tale om et udbredt moralsk problem blandt befolkningen. Og tallene viser kun de sager, hvor svindlen bliver opdaget. Der findes sager, som aldrig kommer i selskabernes søgelys og derfor aldrig bliver opdaget,” siger Hans Reyman-Carlsen, underdirektør i Forsikring & Pension, til Berlingske.

Udenlandske studier fra blandt andet USA, England, Canada og Australien viser, at svindelsager udgør mellem 7 og 15 pct. af den samlede erstatningssum. Og ifælge Hans Reyman-Carlsen skulle det være mærkeligt, hvis tallet i Danmark ikke er nogenlunde tilsvarende.

I Danmark udbetaler forsikringsselskaberne til sammen årligt erstatninger for over 40 mia. kr.

Boom i efterforskning af forsikringssvindel

Kom med på sporet af svindlerne

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også