FinansWatch

Danskerne storsvindler med forsikringen

Selvom ny forskning viser, at forsikringssvindel er mindre socialt acceptabelt, svindler danskerne stadig på livet løs.

Ifølge tal fra forsikringsselskabernes brancheforening tilbageholdt selskaberne i 2010 erstatninger for 419 mio. kr. på grund af forsikringssvindel. Det tilsvarende tal var 429 millioner kroner i 2009.

Dertil kommer alt den svindel, der ikke opdages.

”Dette ”mørketal” varierer fra selskab til selskab, men erfaringen er, at jo flere ressourcer et selskab sætter ind for at afsløre forsikringssvindel, jo mere snyd finder man også. Og hvorfor skulle danskerne være anderledes end borgerne i de lande, som vi normalt sammenligner os med, og hvor undersøgelser viser, at der svindles for 7 til 15 pct. af de samlede skadesudbetalinger,” skriver Forsikring & Pension i sit nyhedsbrev.

1,3 pct. af udbetalingerne

Forsikring & Pension oplyser, at de 419 mio. kr. svarer til 1,3 pct. af de samlede skadesudbetalinger i 2010.

Meldingen fra Forsikring & Pension kommer kort efter, at professor af samfundsforsker Jørgen Goul Andersen har foretaget en større undersøgelse, hvor konklusionen var, at danskernes forsikringsmoral er i bedring.

”Der skal rigtig meget til, før folk opfatter sig selv som lovovertrædere. Mange mennesker, som ser sig selv som bedsteborgere, mener også, at de næsten har ret til at bryde færdselsloven hver dag og køre for stærkt. Det samme gør sig gældende for forsikringssvindel. Næppe i samme grad som den lille overskridelse af fartgrænsen. Men hvis man skriver 500 kr. ekstra på skadesanmeldelsen, så vil temmelig mange være i stand til at retfærdiggøre det over for sig selv,” citeres han for i nyhedsbrevet.

Forsikringssvindel for millioner

Kom med på sporet af svindlerne

Boom i efterforskning af forsikringssvindel

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs