FinansWatch

Sampo køber yderligere op i Topdanmark

Den finske Sampo-koncern øger ejerandelen i Topdanmark markant og sidder nu på 20 pct. af aktierne i forsikringsselskabet. (Opdateret 17:17)

Foto: Per Myrehed

I Topdanmarks årsregnskab for 2011 fremgår det, at det Sampo-ejede If, sidder på 11,7 pct. af aktierne. Nu har Sampo netop flaget, at man kontrollere over 20 pct. af aktierne og stemmerne i forsikringskoncernen, oplyser RB-Børsen.

Sampo-formand Blörn Wahlross har tidligere har slået fast, at man ikke vil involvere sig yderligere i Topdanmark, før man ”kan finde ud af noget sammen”, da man via det Sampo-ejede forsikringsselskab If også konkurrerer med Topdanmark på det danske marked.

Associeret selskab

”Vi involverer os ikke yderligere i Topdanmark, fordi vi også er konkurrenter. I stedet venter vi tålmodigt for at se, om der kommer et tidspunkt, hvor Topdanmark mener, at vi kan finde ud af noget sammen,” har Björn Wahlross tidligere udtalt.

Med de 20 pct. af aktierne vil Sampo rent regnskabsteknisk tage Topdanmark op som associeret selskab i bøgerne.

Björn Wahlross, der også er formand for Nordea, har i flere omgange gjort det klart, at han er interesseret i at købe Topdanmark, og har ikke holdt sig tilbage med at kritisere Topdanmark og andre danske forsikringsselskabers strategi.

Topdanmark meddeler, at man på nuværende tidspunkt ikke har nogen kommentarer.

Afviser fjendligt overtagelse

Sampo bekræfter overfor borsen.dk, at man har købt stort ind af Topdanmark-aktien, men ønsker eller ikke at uddybbe. Dog med én undtagelse - den finske koncerne afviser, at man er i gang en fjendtlig overtagelse:

"Vi har ikke nogen konkrete planer for vores Topdanmark-aktier. Det eneste jeg kan sige er, at vi ikke er et selskab, der vil gå ud med et fjendtligt opkøbstilbud," siger Jarmo Salonen til borsen.dk

Topdanmark svarer igen på Wahlroos-bredside

Sampo Group stadig lun på Topdanmark

En Wahlroos i en pengebutik

Mere fra FinansWatch

Dansk robotrådgiver nedjusterer forventninger

Både hvad angår AUM, antal kunder og omsætning justerer robotrådgiveren Nord Investments nu sine forventninger i den forkerte retning. Årsagen skal findes i de usikre markeder og en faldende investeringslyst, lyder det.

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs