FinansWatch

Ingen bestyrelsespost til finner i Topdanmark

Den finske finansgigant Sampo ejer nu 20 pct. af Topdanmark, men der bliver ingen plads i bestyrelseslokalet.

Finansgiganten Sampo får svært ved at gøre sin magt i Topdanmark gældende, for Sampo, der også står bag forsikringsselskabet If, kan ikke få plads i Topdanmarks bestyrelseslokalet. Det skriver Børsen.

”I Topdanmarks vedtægter, der går helt tilbage fra Ruder Konges tid, står der, at konkurrenter ikke må sidde i bestyrelsen, så med mindre generalforsamlingen stemmer en vedtægtsændring igennem, så vil Sampo ikke kunne få plads i bestyrelsen,” siger Steffen Heegaard, IR-direktør i Topdanmark til Børsen.

Men en vedtægtsændring bliver umiddelbart slet ikke aktuel, hvor i Sampos hovedkontor i Helsinki afviser adm. direktør Kari Stadigh, at finanskoncernen overhovedet har ambitioner i den retning.

”Vi sammenligner den nuværende bestyrelse og ledelse med en Rolls Royce. Vi er meget tilfredse og imponerede over ledelse og bestyrelsen, så vi ser os som privilegerede investorer,” siger Kari Stadigh.

Sampo ejer efter det seneste opkøb 20,09 pct. af aktierne i Topdanmark. Ifølge Sampo-direktøren skyldes den store appetit på Topdanmark-aktier, at det med en ejerandel på over 20 pct. bliver muligt at medrenge Topdanmark som associeret selskab i koncernens regnskab. Samme status har Nordea i også i Sampos regnskaber.

Sampo afviser bestyrelses-ønske

Tryg-chef afviser Sampo-pres

Belejring vil tvinge Topdanmark til handling

Topdanmarks tilbagekøb fortsætter trods sultne finner

Sampo-opkøb kan presse Tryg-aftale

Amerikanere siger farvel til Topdanmark

Sagild: "Vi ønsker at være selvstændige"

Topdanmark: Kender ikke finnernes plan

Sampo køber yderligere op i Topdanmark

Mere fra FinansWatch

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs