Heideby vil stoppe intern krig i pressen

Pensionsbranchen må stå sammen og Forsikring & Pension må frem i skoene, hvis omdømmet i befolkningen skal forbedres, lyder det nu fra brancheforeningens nye næstformand, PFA-topchef Henrik Heideby.
AF ANDERS HEERING

Stop den interne krig i pressen. Sådan lyder opfordringen fra Henrik Heideby, der for nylig blev valgt til ny næstformand i brancheforeningen Forsikring & Pension.

En brancheforening, som ifølge PFA-direktøren i højere grad bør spille en proaktiv rolle, inden debatten om for eksempel afskaffelse af kundernes garantier springer eksploderer. Han opfordrer desuden sine kollegaer til at holde op med at bekrige hinanden i pressen.

”Jeg vil blandt andet arbejde for, at man i branchen står sammen om at løse fælles udfordringer sammen frem for at bekrige hinanden i pressen. Konkurrence er vigtigt af hensyn til forbrugerne. Vi skal fortsat konkurrere benhårdt. Men der er brug for en forbedring af forbrugernes opfattelse af forsikringsbranchen. Det skal vi stå samme om,” siger Henrik Heideby til FinansWatch.

Fælles fodslag en fordel

Han peger på, at et større fælles fodslag på en række områder, vil være til glæde for alle pensionsselskaber.

”En forudsætning for det er, at vi undlader at bekrige hinanden anonymt i pressen. Det er ikke en nem opgave at komme det til livs, men det vil jeg arbejde for,” siger han.

Det er blandt andet den hidsige debat omkring afskaffelse af garantierne i Sampension, der får Henrik Heideby til at opfordrer til mere solidaritet. Senest har Charsten Christensen, adm. direktør i Skandia Danmark i hårde vendinger kritiseret afskaffelsen af garantierne.

Storsind savnes

”Der var en række aktører omkring pensionsbranchen, der med det samme tog afstand fra Sampensions løsning. Der synes jeg, at man skulle have været lidt mere storsindet frem for at stå på skuldrene af Sampension for at promovere sig selv,” siger Henrik Heideby.

”Sandheden er jo, at debatten er lidt mere nuanceret end som så. De enkelte selskaber og kasser er i vidt forskellige situationer og forskellige konstruktioner. I branchen må vi have fælles interesse i, at der er plads til alle – og ikke kun hver især kæmpe isoleret for egne særstandpunkter,” siger Henrik Heideby.

Frem i skoene

Han mener, at Forsikring & Pension i højere grad bør sætte dagsordenen proaktivt frem for reaktivt i sådan en situation.

”Vi kom desværre først på banen i artikel fem eller seks i den sag. Vi skal sætte dagsordenen,” siger Henrik Heideby, der også vil arbejde for, at branchen indfører de fælles standarder, der skal gøre det muligt at give gennemsigtighed til forbrugerne.”

Læs stort strategiinterview med Henrik Heideby i denne uge på FinansWatch.

Medlemmer kritiserer Forsikring & Pension

Pensionsdirektør: "Utroligt at de kan løbe fra løfter"

Del artikel

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også