FinansWatch

Pensionsdirektør: "Utroligt at de kan løbe fra løfter"

Adm. direktør for Skandia Danmark, Danmarks tredjestørste pensionsselskab, har svært ved at begribe, at pensionsselskaber kan få lov til at løbe fra de aftaler, de har indgået med kunderne.

Foto: Photographer: Ole Konsrtantyner

Charsten Christensen, adm. direktør i Skandia Danmark, kalder det bekymrende, at aftalegrundlaget i faglige pensionskasser tilsyneladende kan ændres fra dag til dag.

Han understreger, at det er muligt at finde på løsninger, så pensionsselskaberne ikke kan løbe fra løfter og garantier, skriver Berlingske Tidende.

”Det er svært at begribe, hvordan pensionsselskaber kan få lov til at løbe fra de aftaler, de har indgået med deres kunder, hvis man ser på dette her med forbrugernes øjne. Det er også yderst bekymrende, set fra et forbrugerperspektiv, at pensionsbranchens vagthund, Finanstilsynet, kan give lov til, at gamle garantier og løfter brydes”, siger han.

Foreslår liberalisering

”Forbrugerne har en begrundet forventning om, at det er Finanstilsynets opgave at sørge for, at selskaberne holder, hvad de lover”.

Reaktionen kommer efter, at Industriens Pension igen har øget levetiden, hvilket giver en dårligere pension.

For at imødekomme problemerne foreslår Charsten Christensen for eksempel at liberalisere markedet for arbejdsmarkedspensioner, eller at de økonomisk mest pressede selskaber finder en samarbejdspartner.

Store forringelser af pensioner

Mere fra FinansWatch

AP Pension fyrer 11 medarbejdere

I et forsøg på at spare fyrer AP Pension 11 medarbejdere mens 32 opslåede stillinger bliver fjernet. Det sker tre uger efter, selskabet annoncerede et ansættelsesstop.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs