Store forringelser af pensioner

Industriens Pension har over to gange øget den ventede levetid for deres medlemmer. I 2009 blev den øget med tre år. Nu er levetiden øget med yderligere fem år.

23.526 kr. mindre i pension om året resten af livet.

Så stor betydning har det for en 30-årig lønmodtager, at Industriens Pension har øget den ventede levetid for sine 400.000 medlemmer med samlet otte år. Det skriver Berlingske Tidende.

Samtidig har Finanstilsynet presset dem til at sænke den særlige grundlagsrente, hvilket også kan føre til dårligere pensioner.

Ifølge beregninger foretaget af Industriens Pension for Berlingske Business svarer faldet i den årlige pension på 23.526 til, at 30 procent af den oprindeligt lovede pension forsvinder for en 30-årig lønmodtager, som sparer 12 pct. af sin løn op om året hos Industriens Pension.

Samme pensionsformue

Laila Mortensen, der er administrerende direktør i Industriens Pension, erkender, at den pension, som er stillet i udsigt, bliver lavere.

"Det er der to grunde til. Levealderen stiger i Danmark, så pensionsopsparingen skal række til flere år. Samtidig har myndighederne fastsat, at den rente, pensionsselskaber skal bruge til at beregne den forventede pension, kun må baseres på en forrentning på én procent om året," siger Laila Mortensen til Berlingske og tilføjer, at ændringerne ikke betyder noget for størrelsen af selve pensionsformuen.

"Den rente, vi går ud fra, når vi beregner den ventede udbetalte pension, er dog forsigtigt sat, så vi ikke kommer til at love for meget. Ingen kan spå om fremtiden, men fremover kan vi sandsynligvis godt holde et renteniveau på mere end én procent om året," siger Laila Mortensen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også