Medlemmer kritiserer Forsikring & Pension

Brancheforeningen Forsikring & Pension rummer for forskelligrettede interesser, og flere pensionsdirektører kritiserer anonymt ledelsen i brancheorganisationen for manglende synlighed.

Forsikring & Pension repræsenterer både de kommercielle pensionsselskaber, de fagforeningsbaserede pensionsselskaber og de kommercielle skadesforsikringsselskaber, og det har i flere tilfælde gjort det svært at nå til enighed.

Det skriver Økonomisk Ugebrev.

Bestyrelsesformand i Forsikring & Pension, Peter Damgaard Jensen, der også er adm. direktør i administrationsselskabet for pensionskassen PKA er dog uforstående over for kritikken.

”Jeg har siddet i Forsikring & Pensionsbestyrelse de sidste ni år, og jeg kan ikke nikke genkendende til den kritik, der bliver beskrevet i artiklen. Jeg mener ikke, at klimaet i Forsikring & Pension er sådan, at ingen ønsker at fremføre kritik,” siger Peter Damgaard Jensen.

Afviser anklager

Et eksempel er, da direktør for Skandia Pension for nylig kritiserede, at pensionskasser som Sampension uden videre kunne afskaffe afkastgarantierne. Det fik adm. direktør i Forsikring og Pension Per Bremer Rasmussen til at rette en skarp kritik mod de kommercielle selskaber, hvilket de blev fortørnede over.

I Nordea Liv & Pension afviser direktør Steen Michael Erichsen anklagerne om manglende fodslag.

”Vi har et rigtig godt samarbejde i organisationen, og naturligvis har vi modstridende interesser, men jeg synes, at vi med åbenhedsinitiativerne rent faktisk tænker forbrugerorienteret frem for brancheorienteret, siger han.

F&P har en gentleman’s agreement om, at man ikke udsætter hinanden for kritik, medmindre den er velbegrundet, ligesom man altid bør tage diskussionerne internt i stedet for i det offentlige rum. På trods af det har flere selskaber valgt at kæmpe slag i medierne, i stedet for at gå gennem Forsikring & Pension.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også