Politikere vil ikke slippe ATP løs

Efter toppen af den danske finanssektor har advaret mod at give ATP flere beføjelser, trækker flere politikere nu i land i forhold til for eksempel at give ATP lov til at drive bank.

Et bredt udsnit af Folketingets partier vender nu tommelfingeren nedad for at give ATP mulighed for for eksempel at drive bank. Dermed ser det lovforslag, der lægger op til at give ATP mere magt, ud til at være dødt. Det skriver Berlingske Business.

Toppen af den finansielle sektor har længe advaret om, at forslaget var konkurrenceforvridende, senest med et brev til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), og noget ser ud til, at deres bønner er blevet hørt.

Ønsker ikke usikkerhed

”Vi er meget optagede af, at der blevet en meget præcis indhegning af, hvad ATP må og ikke må. Vi ønsker i hvert fald ikke, at der bliver en masse usikkerhed i branchen, om hvad det er for en konkurrence, de bliver udsat for fra et halv statsligt selskab. Det kalder de sig måske ikke selv, men sådan ser jeg på ATP, som jo får deres penge ind ved lov. Det før en almindelig privat virksomhed ikke,” siger Carina Christensen til Berlingske.

Den linje bakker Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl op om.

Alle er glade

Carina Christensen henviser desuden til bestyrelsesformand i ATP, Jørgen Søndergaard, der tidligere har sagt, at den nye magt ikke skal bruges til andet end det, ATP laver i dag, medmindre lovgiverne ønsker det.

”Hvis ATP selv siger, at de ikke har tænkt sig at udvide til noget som helst andet, end de er i dag, så kan de heller ikke have noget imod et lovforslag, som gør, at de ikke heller ikke kan noget som helst andet. På den måde burde alle være glade,” siger Carina Christensen, der er ”meget, meget betænkelig” ved små ATP-filialer rund om i landet. En holdning, som Liberal Alliance og de Radikale deler.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også