FinansWatch

ATP: Ingen forkærlighed for dansk ejerskab

ATP-koncernen har ikke nogen særlig forkærlighed for, at danske selskaber skal have dansk ejerskab.

Det fastslår administrerende direktør Lars Rohde onsdag, da han bliver spurgt om, hvorvidt hjemligt ejerskab har indflydelse på, om Danisco-storaktionæren vender tommelfingeren op eller ned til det aktuelle bud på selskabet fra amerikanske Dupont.

"Vi er sat i verden for at levere den størst mulige pension til danskerne. Vi fører ikke erhvervspolitik. Det (om selskaber er på danske eller udenlandske hænder, red.) vil ikke indgå i overvejelserne. Det vil jeg sige fuldstændigt krystalklart," siger Lars Rohde.

Interesse i højtlønnede arbejdspladser

Han konstaterer videre, at vi lever i en verden, hvor danske virksomheder køber udenlandske, og at det er derfor er naturligt, at det også går den anden vej. Samtidig understreger ATP-direktøren, at der er en interesse i, at der fortsat fremover vil være højtlønnede arbejdspladser i Danmark.

Mere direkte vil han ikke kommentere ATP's overvejelser i forhold til Dupont-buddet, som man stadig ikke har taget stilling til. ATP har via en stor aktiepost i Danisco et afgørende ord i forhold til, om det aktuelle bud på selskabet fra amerikanske Dupont vil lykkes.

RB-Børsen

Regnskab: Ældre danskere koster dyrt for ATP

Mere fra FinansWatch

Sampension udpeger ESG-chef

Et større fokus på ansvarlige investeringer får Sampension til at udpege en ESG-chef. Han kommer fra en intern stilling i huset, hvor han indtil nu har været Chief Legal Officer.

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs