FinansWatch

Rohde: Ingen bank på hvert andet gadehjørne

ATP forventer fortsat, at regeringen vil holde sit løfte om at give pensionsselskabet lov til at drive bank. Det handler om at beskytte vores investeringer, lyder det fra Lars Rohde i forbindelse med præsentationen af ATPs regnskab for 2010.

Foto: Sine Fiig

ATP præsenterede i dag årsregnskab for 2010.

Men ved det netop afholdte pressemøde kom debatten om, hvorvidt ATP skal have lov til at drive bank, også op. Der er blevet båret mere brænde til bålet, efter Jyllands-Posen i dag kan fortælle, at landets finansspidser anført af Peter Straarup med et brev til statsministeren forsøger at bremse lovforslaget

Alligevel forventer ATP-chef Lars Rohde fortsat, at regeringen lever op til sit løfte.

Beskyttelse af investering

”ATP har ikke et ønske om at opnå mere eller mindre end de andre. Vi har bedt om at få beskyttet vores investering i FIH, og vi har en forventning om, at regeringen lever op til det løfte,” siger Lars Rohde.

Løftet fra regeringen er vigtigt for ATP, fordi ATP, som det er nu, ikke kan eje mere end 49,99 pct. af en bank, hvilket også er ejerandelen i FIH. Hvis ejerne bliver uenige om strategien i FIH, kan de derfor presse ATP ud, lyder argumentet fra Lars Rohde, der samtidig afviser, at ATP vil bevæge sig længere væk væk fra pensionen.

Ældre mindsker overskud

”Vi skal ikke drive bank på hvert andet gadehjørne. Vi er et supplement til pensionen,” siger han.

ATPs investeringer i FIH udgør 0,2 pct. af ATPs samlede aktiviteter.

Samlet fik ATP et overskud for 2010 på 5,1 mia kr. Det var kraftigt barberet af hensættelser på 18,3 mia. kr, hvilket er en konsekvens af, at danskerne i dag lever længere.

ATP forventer, at den gennemsnitlige levealder vil stige med 1,5 år pr. årti.

Mere fra FinansWatch

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs