Regnskab: Ældre danskere koster dyrt for ATP

Danskerne lever længere, og det kan mærkes hos ATP. Overskuddet lander på 5,1 mia. efterhensættelser på 18,3 mia. kr. (Opdateret)
Foto: Sine Fiig
Foto: Sine Fiig

Ældre danskere koster dyrt for ATP, der i dag præsenterer regnskab for 2010. ATP lander på et overskud på 5,1 mia. Resultatet er især trukket op af risikoklaserne Renter og Aktier - herunder især danske aktier. Til gengæld har ATP ved årets udgang hensat 18,3 mia. kr., der skal fremtidssikre ATP-pensionen mod danskernes levetid, som ATP forventer vil stige med 1,5 pct. pr. årti.

"Hvis ikke vi laver hensættelserne er der en risiko, at de fremtidige pensionister kommer til at betale for de nuværende," siger Lars Rohde ved et pressemøde.

"Særdeles tilfredsstillende"

Han betegner årets resultat som særdeles tilfredsstillende.

”ATP tager allerede nu højde for danskernes længere levetid. På længere sigt betyder styrkelsen af hensættelserne, at ATP bliver bedre i stand til at sikre pensionernes købekraft. Det øger også muligheden for, at vi indenfor få år hæver ATP-pensionerne for alle nuværende og fremtidige pensionister,” siger direktør i ATP, Lars Rohde.

Han hæfter sig blandt andet ved, at overskud på ATPs afdæknings- og investeringsvirksomhed på 22,7 mia. kr. er betydeligt over det afkastkrav på 8,6 mia. som bestyrelsen havde fastsat for året.

ATP henleder desuden opmærksomheden på, at den reultatmålsætning, som man har opstillet for 2006-2010 på 43,8 mia. kr. er mere end opfyldt med et positivt resultat af Afdæknings- og inversteringsvirksomheden på 51,8 mia. kr.

Reserver for 70 mia.

Investeringsporteføljen gav et samlet afkast på 25,4 mia. kr., hvilket svarer til 6,8 pct. ATP’s fem investeringsklasser – betegnet risikoklasser – gav alle positive afkast, hvilket Lars Rohde ved præsentationen af regnskabet betegnede som overraskende.

ATPs reserver er efter 2010 opgjort til 70 mia. kr.

Selskabet oplyser, at man med Finanstilsynets opgørelsesmetode opnåede et samlet afkast før skat på 17,2 pct.

Ved udgangen af 2010 havde ATP 795.000 medlemmer, der modtog løbende livslang pension.

Rohde: Ingen bank på hvert andet gadehjørne

ATP: Ingen forkærlighed for dansk ejerskab

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også