ATP har konservative forventninger til usikkert marked

Gældskrisen skaber usikkerhed om kursudviklingen i 2011, vurderer ATP i forbindelse med aflæggelsen af årsregnskabet for 2010.

”ATPs ledelse forventer en fortsættelse af den gradvise økonomiske genopretning oven på den finansielle krise, men gældskrisen skaber usikkerhed. Efter store afkast på de finansielle markeder er det usikkert, om udviklingen giver baggrund for yderligere kursstigninger,” skriver ATP i sit årsregnskab. Her oplyser man samtidig, at ATPs bestyrelse har fastlagt et resultatmål på 11 mia. kr. for 2011.

Forholdet mellem ATPs reserver og garanterede ydelser udgjorde ved udgangen af 2010 17,2 pct. Det er bestyrelsens vurdering, at den andel skal op på 20 pct., før det kan komme på tale at forhøje pensionerne.

Ingen pensionsforhøjelse

”På den baggrund er det ikke forventeligt, at pensionerne bliver forhøjet de næste par år. Til gengæld har ekstrahensættelsen i 2010 styrket muligheden for, at ATP kan bevare pensionernes købekraft på længere sigt,” skriver ledelsen i regnskabet med henvisning til de hensættelser på 18,3 mia. kr., som ATP har gennemført for at tage højde for danskernes forlængede levetid.

Regnskab: Ældre danskere koster dyrt for ATP

Rohde: Ingen bank på hvert andet gadehjørne

ATP: Ingen forkærlighed for dansk ejerskab

Finans-top i opgør om frit ATP

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også