FinansWatch

Finansforbundet tilslutter sig kritik af nyt whistleblower-lovforslag:"I store koncerner giver fælles ordning mening"

Et nyt lovforslag om whistleblowerordninger er ikke godt nok, for det tager ikke hensyn til whistleblowere i større koncerner. Det mener Finansforbundet, der slutter sig til koret af en række bekymrede virksomheder og organisationer.

Michael Budolfsen, der er næstformand i Finansforbundet, mener ikke, at et nyt lovforslag om whistleblowerordninger i private virksomheder tager hensyn til ansatte i store koncerner. | Foto: PR/Finansforbundet

En ny lov, der skal beskytte whistleblowere i virksomheder, er ved at tage form. Men et punkt i lovforslaget, der blev fremsat af justitsminister Nick Hækkerup (S) i april, har fået en række store virksomheder til at udtrykke bekymring i et brev til Folketingets Retsudvalg, og den bekymring deler Finansforbundet.

Whistleblowerloven skal implementeres i Danmark som følge af et EU-direktiv.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs