FinansWatch

Danske Bank og otte andre virksomheder råber op: Ny lov svækker whistlebloweres beskyttelse

Sammen med otte andre store virksomheder har Danske Bank sendt et brev til Erhvervsudvalget, hvor banken udtrykker sin bekymring for en del af det lovforslag, som skal give bedre beskyttelse af whistleblowere.

Danske Bank er en af 12 virksomheder, som har skrevet et brev til Folketinget om den nye whistleblowerlov. | Foto: Jens Dresling

Det nye lovforslag, som skal sikre whistleblowere bedre beskyttelse, er blevet fremlagt i Folketinget, men udformningen har fået Danske Bank og otte andre store virksomheder, blandt andet A.P. Møller - Maersk, Ørsted og ISS, til at skrive et brev til Erhvervsudvalget.

Det skyldes, at de er bekymrede for det punkt i lovgivningen, hvor det slås fast, at store koncerner ikke kan have en fælles whistleblowerordning for hele koncernen. I stedet er der lagt op til, at datterselskaber med mindst 250 ansatte skal have sin egen ordning.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs