FinansWatch

Regnskab: Totalbanken med stort underskud

De store nedskrivninger i første kvartal slår hårdt igennem i bankens halvårsregnskab, hvor basisindtjeningen dog er forbedret med 30 pct. Bundlinjen i rødt med mere end 50 mio.kr. i første halvår. (Opdateret)

Store nedskrivinger i årets første tre måneder sætter fortsat grimme spor i halvårsrapporten fra Totalbanken. Det er dog værd at bemærke, at banken fastholder sine forventninger om en basisindtjening for helåret på 35-45 mio. kr.

På halvårsbasis tabte Totalbanken knap 55 mio. kr.Underskuddet stammer fra årets første tre måneder, mens andet kvartal isoleret set gav et overksud på 0,3 mio. kr.

Hvor banken i første kvartal måtte nedskrive på dårlige udlån med knap 80 mio. kr. er det tal i andet kvartal kommet ned på 13 mio. kr. Tilbage i maj måned havde bankens direktør Ivan Sløk et større opgør med Finanstilsynet, hvor tilsynet kom ind og pressede ekstra nedskrivninger igennem for 75 mio. kr., hvor banken selv mente, at det rette niveau var 10-15 mio. kr. I halvårsregnskabet skriver Totalbanken, at bankens nedskrivningsprocent nu er på 3,1 pct. mod 0,8 pct. i første halvår 2010.

Tabte indlån hentet ind

Den Assens-baserede bank fremhæver selv i regnskabet, at basisindtjeningen er i fremdrift, hvor de 19,5 mio. kr. i andet kvartal er godt 30 pct. mere end selvsamme nøgletal i første kvartal.

Nettorente- og gebyreindtægterne er en spids under samme niveau som i første halvår 2010, mens kursreguleringerne dykker med 7 mio. kr. til godt 2 mio. kr., hvor det selvsamme tal i første halvår 2010 var 9 mio. kr.

Bankens indlån ligger 4 pct. lavere sammenlignet med den 30/6 2010, men banken skriver, at et fald i indlånene efter første kvartal i år, hvor det dårlige regnskab så dagens lys, er hentet ind igen i 2. kvartal og er nu på samme niveau som ultimo december 2010.

Bankens solvensprocent er faldet fra 17,8 ultimo 2010 til 14,9 pct. da banken smæmkede bøgerne i den 30. juni. kernekapitalprocenten dykker med 3 procentpint til 12,2.

Så hårdt er de danske banker ramt

Tilsynet ude med riven efter tre småbanker

Småbanker i store kursfald efter Fjordbank-krak

Blødende bank voldsomt uenige med tilsyn

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs