Blødende bank voldsomt uenige med tilsyn

Finanstilsynet og Totalbanken er meget uenige om, hvordan man bedømmer nedskrivninger.
AF RITZAU FINANS

Totalbanken ville nedskrive for 10-15 mio. kr. Så kom Finanstilsynet forbi. Det krævede nedskrivninger for omkring 60 mio. kr. mere. Det fortæller bankens administrerende direktør, Ivan Sløk, til Ritzau Finans.

Resultatet blev, at Totalbankens samlede nedskrivninger på udlån endte på næsten 78 mio. kr. i årets første kvartal.

"Vi ville have nedskrevet for omkring 10-15 mio. kr., så vi er naturligvis ikke enige i Finanstilsynets vurderinger," siger Ivan Sløk, der dog mener, at banken ikke har sagt endeligt farvel til millionerne.

"Der er stor sandsynlighed for, at nogle beløb vil blive tilbageført, for det er kunder, som er i live, og som ikke er konkurstruede som sådan. Vi er dog klar over, at beløbene ikke bliver tilbageført inden for de næste tre måneder. Men der er tale om kunder, som eksisterer hver eneste dag, og de er ikke ekstremt nødlidende," understreger bankdirektøren.

Øget fokus

For at banken ikke skal ende i samme situation igen, vil der fremover være øget fokus på nogle kunder, som banken vil følge tættere og eventuelt bede dem stille yderligere sikkerhed, end det er tilfældet nu.

Ivan Sløk er dog ikke kun utilfreds med niveauet for nedskrivninger, men også basisindtjeningen, der faldt og endte på 4,2 mio. kr. Tidligere har personaleomkostninger trukket indtjeningen ned, men det er ikke tilfældet i årets første tre måneder.

"Vores kunder har ikke efterspurgt de lån, vi troede, og vi har oplevet en meget stor tilbageholdenhed hos de private kunder. De er forsigtige i forhold til nye og større investeringer, og måske har de inden krisen købt og betalt det køkken, de skulle have," siger Ivan Sløk.

For at vende udviklingen har banken derfor fremrykket nogle tilbud på blandt andet billån og et samlet indlånsprodukt. Desuden arbejder Totalbanken på at forbedre sin hjemmeside og med at udvikle en ny version af mobilbank til smartphones.

Ritzau Finans

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også