FinansWatch

Christian Clausen er nu også finsk kommandør

Finlands præsident har tildelt en særlig orden til Nordea-topchefen Christian Clausen, som han fik overrakt tirsdag i Stockholm.

Foto: Hougaard Niels

Hædersbevisningerne - og magtfulde poster - fortsætter med at regne ned over Nordea-topchefen Christian Clausen.

Nordeas koncernchef Christian Clausen er senest blevet udnævnt til Kommandør af Den Finske Løveorden, fremgår det af en pressemeddelelse fra den finske ambassade. Finlands ambassadør Markus Lyra overrakte ordenen i Stockholm i går tirsdag.

Som begrundelse for hædersbevisningen står der, at Christian Clausen som koncernchef for Nordea på betydelig vis har bidraget til finske virksomheders forudsætninger for at drive forretning succesrigt i Finland såvel som internationalt.

"Nordeas langsigtede strategi for finansielle serviceydelser til virksomheder og privatpersoner, især under finanskrisen, viser bankens vilje og evne til at stå både virksomheder og privatpersoner bi i økonomisk vanskelige tider. Under Christian Clausens ledelse har Nordea styrket sin solvens og dermed også forudsætningerne for at klare kommende økonomiske kriser uden offentlig støtte," lyder de officielle ord.

"Han har udvist engagement for Finland og på flere områder fremmet finske interesser," står der endvidere.

For nylig blev Christian Clausen kåret til årets leder af Lederne og blev for nylig også valgt som formand for den forening, der taler de europæiske bankers sag over for politikerne.

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs