FinansWatch

Dobbeltafløsning fundet for BRIK-opfinder

Han opfandt udtrykket 'BRIK-landene' og forsøgte at købe Manchester United. Nu er Jim O'Neills afløser hos Goldman Sachs fundet.

Jim O'Neill har gjort indtryk. Som cheføkonom for finanshuset Goldman Sachs har O'Neill slået sit navn som manden, der stod bag akronymet 'BRIC' - Brassilien, Rusland, Indien og Kina (China på engelsk, red.). Og at det kræver vægt at træde i O'Neills fodspor synes klart - i hvert fald har Goldman nu udpeget to mand til at dele stillingen mellem sig.

Det drejer sig om henholdsvis Jan Hatzius - nu cheføkonom - og Dominic Wilson - nu cheføkonom for markeder. O'Neill forlod sin stilling sidste år for at overtage bestyrelsesformandsposten hos Goldman Sachs Asset Management.

Fodboldfan

O'Neill var ud over at også blandt de ledende i gruppen af såkaldte 'Red Knights'. Gruppen - der hovedsagligt bestod af O'Neills finanskollger - forsøgte at købe fodboldklubben Manchester United ud af hænderne på den amerikanske Glazer familie, der i økonomens øjne havde forgældet det britiske fodboldflagski alt for dyb. O'Neill havde ikke held med foretagendet.

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs