FinansWatch

Schütze ind i Axcels bestyrelse

Den afgående Nordea-chef skal fremover side med om bordet, når kapitalfonden Axcel holder bestyrelsesmøde.

Mens Nordea gør klar til sommerens tronskifte, er Peter Schütze ved at samle bestyrelsesposter sammen til livet efter jobbet som chef for Nordea i Danmark.

Nu bliver formandskaberne i de halvoffentlige virksomheder DSB og CBS suppleret med en bestyrelsespost i en rendyrket privat virksomhed – kapitalfonden Axcel.

Fint selskab

Her kommer han til at side ved siden af Danfoss-chef Niels B. Christiansen, der er formand for Axcel - og som i øvrigt lige er trådt ind i Nordeas bestyrelse.

Axcels nuværende bestyrelse består udover Niels B. Christiansen af Bent Pedersen, tidligere direktør i Kirkbi, Johannes Poulsen, tidligere adm. direktør i Vestas, Peter Damgaard Jensen, adm. direktør i PKA, Lars Johansen, tidligere adm. direktør i FIH, Jens W. Moberg, CEO i Better Place Danmark, og Hanne B. Sørensen kommerciel direktør i Maersk Line.

Peter Schütze, der fylder 63 takker til sommer af efter 40 år i Nordea, hvor han i dag er chef for den danske forretning. Han bliver efterfulgt at Michael Rasmussen.

Har haft travlt

Schützes største sejre og skuffelser

For to uger siden udtalte Peter Schütze til FinansWatch:

"Det kan være, jeg skal finde et par bestyrelsesposter, men jeg har ikke planlagt noget. Jeg har en post på CBS og i Nordea Fonden, så må vi se, hvad der ellers opstår af muligheder. Jeg vil ikke udelukke noget."

Siden har Peter Schütze haft travlt og har blandt andet annonceret, at han overtager jobbet som formand for DSB.

Han slog i øvrigt i samme forbindelse fast, at han ser fem til at overlade roret i Nordea til Michael Rasmussen.

"Jeg ved, at det er sådan, at hovederne drejer i retning af den nye chef 20 nanonsekunder efter et chefskifte er meldt ud, sådan skal det være. Så det gælder om at få den nye organisation på plads så hurtigt som muligt."

Schütze: Derfor sagde jeg ja til DSB

Schütze bliver ny DSB-formand

Nordea rykker rundt i toppen

Mere fra FinansWatch

P+ ruller krisevåben ud for yderligere 70.000 medlemmer

Modvind på de finansielle markeder får P+ til at indføre kursværn for yderligere en lang række kundegrupper, så knap 80 pct. af medlemsskaren i oktober er omfattet af krisevåbenet. Direktør forklarer det bl.a. med den måde, som P+ fordeler midlerne mellem kollektive reserver og medlemmernes egne depoter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs