FinansWatch

Bankinvests unge håb til guru i London

Samme dag som tidligere stjernetrio fra Bankinvest starter hos Saxo Bank, lander en ny opsigelse på ledelsens bord. Denne gang fra et af bankens unge håb.

Den blot 27-årige Thomas Vester Nielsen, der har gjort lynkarriere som porteføljeforvalter hos Bankinvest, skifter til et job som partner og porteføljeforvalter hos kapitalforvalteren Lloyds George Management i London, der er en af verdens førende, når det handler om investering i de såkaldte NEM-lande, New Emerging Markets.

Med opsigelsen fra det unge talent, der har titel af chefporteføljeforvalter, bliver Bankinvest endnu engang hårdt ramt på personalefronten, hvor banken tidligere i år har måttet se mere end en håndfuld dygtige aktiefolk rykke fra Østerbro til konkurrenten Saxo Bank i Tuborg Havn.

Tilbage i april sagde stjerneforvalteren på globale aktier, David Dalgas, op og med ham forlod også de to chefporteføljeforvaltere Klaus Ingemann Nielsen og Kenneth Graversen også virksomheden. Det var et stort tab for Bankinvest, hvilket investeringsdirektør Andrea Panzieri heller ikke lagde skjul på i forbindelse med bruddet med de tre. Sidenhen har flere aktiefolk forladt banken for at arbejde hos Saxo Bank.

Vietnam og Kazakhstan

Thomas Vester Nielsen, der er uddannet på Harvard, har haft stor succes som porteføljeforvalter, hvor han står i spidsen for Bankinvests afdeling New Emerging Markets Aktier (NEMA) der afsøger endnu mere spæde økonomier end de traditionelle emerging markets som Kina, Indien og Brasilien. Det fokus har ført investeringer i lande som Vietnam, Indonesien og Kazakhstan med sig, mens også en række virksomheder med base i Afrika kan findes i foreningens portefølje.

NEMA-fondene, der i 2005 blev etableret af Andrea Nannini og siden overtaget af Thomas Vester Nielsen i august 2007 i samarbejde med andre porteføljemanagere i BankInvests aktieteam, var den første såkaldte globale frontier aktiefond i verden og har i dag ca. 1,4 milliarder kroner under forvaltning.

Udfordringen for Bankinvest kan blive, at investorer typisk binder deres investering op på dygtige forvaltere og når disse forlader en virksomhed, så tager investorerne deres mandat op til overvejelse og ikke sjældent sker det, at midlerne rykker i hælene på den tidligere forvalter.

Privat engagement

Thomas Vester Nielsen har udover et stort professionelt engagement til investeringerne i de umodne økonomier også et privat engagement i landenes udvikling, hvor han bl.a. har besøgt mange fjerne egne og lande, for ved selvsyn at se, hvad det er for nogle miljøer han investerer i. Han tror grundlæggende på, at disse lande med tiden vil blive rigere og dermed skabe værdi for investorerne, men er samtidig meget bevidst om, at ikke alle de nye og spændende lande er et nyt Kina.

Hos Bankinvest tager man opsigelsen med ro og ønsker Thomas Vester Nielsen held og lykke i sit nye job.

”Opsigelser i et investeringsteam sker til tider i denne her kapitalforvaltningsindustri. Det er vi hverken de første eller sidste til at blive ramt af. Heldigvis kan BankInvest fortsat tiltrække nogle af industriens dygtigste folk på grund af den performance og de produkter, vi har udbudt gennem mere end 40 år. Det vidner de seneste ansættelser i BankInvest om,” siger Andrea Panzieri, investeringsdirektør i Bankinvest i en skriftlig udtalelse. Bankinvest oplyser desuden, at man netop har hyret Thue U. Isen, 37, som ny chefporteføljemanager til Global Equities teamet pr. 1. november.

Mere fra FinansWatch

1,5 millioner danskere investerer i Qatar: "Det er dilemmafyldt"

Fem danske pensionsselskaber har på vegne af 1,5 mio. kunder investeret små 900 mio kr. i Qatar, viser en opgørelse, som mediet Danwatch har foretaget. Chef for ansvarlige investeringer hos Danica Pension erkender, at ”det er dilemmafyldt at investere i statsobligationer” fra visse lande.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs