FinansWatch

FA roser udvidelse af forskerordning – men efterlyser flere tiltag

KLUMME: Regeringens plan om at udvide forskerordningen falder i god jord hos finanssektorens Arbejdsgiverforening. Men det er ikke nok, skriver adm. direktør Mariane Dissing i ny klumme på FinansWatch.

Finansforeningens Arbejdsgiverforening/PR
Foto: Finansforeningens Arbejdsgiverforening/PR

Regeringen vil udvide forskerordningen, som gør det mere attraktivt for højtuddannede udlændinge at rejse til Danmark.

Hvor udenlandske forskere og medarbejdere, der tjener mindst 63.700 kr. om måneden, i dag kan slippe med at betale nedsat skat i fem år, vil regeringen forlænge det til syv år.

Forslaget vækker begejstring hos Finanssektorens Arbejdsgiverforening, skriver adm. direktør Mariane Dissing i ny klumme på FinansWatch. Men forslaget løser på ingen måde hele rekrutteringsudfordringen i finanssektoren, som hungrer efter specialister indenfor blandt andet it:

"Eksempelvis viste en undersøgelse, som vi gennemførte blandt vores medlemsvirksomheder i foråret, at fire ud af fem af de finansielle it-virksomheder oplever store rekrutterings- og fastholdelsesudfordringer, når det kommer til it-medarbejdere indenfor systemudvikling og it-arkitektur. Derfor er det er nødvendigt med flere tiltag," skriver hun.

Læs hele klummen fra Mariane Dissing her.

FA: Massiv interesse for nye dataregler

Finanssektoren hungrer efter it-ansatte

Forsiden lige nu

Køber af krisebank tager en for holdet: Vi gør det for den danske banksektor

Det ville have haft konsekvenser for hele banksektoren, hvis ikke den fortabte situation i Østjydsk Bank var blevet løst, mener direktøren i Sparekassen Vendsyssel, der nu overtager både filialer og kriseramte kunder. Vi så meget nødigt, at banken skulle havne i Finansiel Stabilitet, siger han til FinansWatch.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere