FinansWatch

Finanssektoren sidder ikke på hænderne

KLUMME: Trods påstande om det modsatte er de danske finansvirksomheder slet ikke så er langt bagud med at implementere nye dataregler, skriver Mariane Dissing, adm. i Finanssektorens Arbejdsgiverforening, i ny klumme.

Finansvirksomheder er bagud med de nye dataregler, lød det forleden i FinansWatchs spalter.

Anledningen var et interview med partner i advokatfirmaet Bech-Bruun, Thomas Munk Rasmussen (TMR). Ifølge TMR har advokatfirmaet Bech-Bruun i en såkaldt foranalyse konstateret, at mange virksomheder i finanssektoren er langt fra målstregen, når det kommer til de nye dataregler.

Det er ikke en virkelighed, jeg kan genkende. Finansvirksomhederne sidder ikke med hænderne i skødet. Tværtimod.

I FA har vi oplevet en massiv interesse for de nye regler fra vores medlemsvirksomheders side. Det er værd at huske på, at EU-regler langt fra er nyt land for finanssektoren.

Den bølge af forskelligartet regulering, der er skyllet indover finanssektoren de seneste år, har skabt en betydelig compliancekultur i sektoren, som gør, at virksomhederne ved, hvordan de skal gribe opgaven an. Det gælder også den nye dataforordning.

Det er fair nok, at advokater gerne vil sælge kurser og rådgivning om den kommende forordning til sektoren. Men det er unfair at forsøge at gøre det ved skabe et billede af, at finanssektoren sidder på hænderne, og at indførelsen af de nye dataregler derfor nærmest er uoverstigelig, hvis virksomhederne ikke straks hyrer ekstern hjælp. Sådan er virkeligheden ikke.

Banklobby afviser efterslæb med dataregler

Finansvirksomheder er bagud med nye dataregler

Forsikringslobby tavs om dataregler

Ny databeskyttelsesforordning kan blive dyr for finanssektoren

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere