FinansWatch

FA: Massiv interesse for nye dataregler

Det er helt forfejlet, at de danske finansvirksomheder skulle halte bagud med implementeringen af nye dataregler, skriver chefen for Finanssektorens Arbejdsgiverforening i ny klumme.

Til maj næste år skal de danske finansvirksomheder i højere grad end før dokumentere, hvilke data de modtager fra kunderne, hvordan dataene bliver opbevaret, og hvordan de bliver brugt.

Det er nemlig en del af EU's datalovgivning, der stiller strammere krav til håndteringen af persondata.

Som beskrevet før på FinansWatch er der tvivl om, hvorvidt branchen er klar til reglerne

"Problemet er, at mange virksomheder endnu ikke er nået højt nok op ad data-stigen, og de skal stadig bevæge sig et godt stykke for at komme i mål," som Thomas Munk Rasmussen, partner i Bech-Bruun, for nylig sagde til FinansWatch.

Men det er helt skævt.

Det mener Mariane Dissing, adm. direktør Finanssektorens Arbejdsgiverforening.

"Det er ikke en virkelighed, jeg kan genkende. Finansvirksomhederne sidder ikke med hænderne i skødet. Tværtimod," skriver Mariane Dissing i ny klumme på FinansWatch.

Læs hele klummen på linket nedenfor:

Finanssektoren sidder ikke på hænderne

Banklobby afviser efterslæb med dataregler

Finansvirksomheder er bagud med nye dataregler

Forsikringslobby tavs om dataregler

Forsiden lige nu

Forslag om loft på kviklån skudt ned i Folketinget

Et forslag fra SF om et omkostningsloft på kviklån står ikke til at blive til virkelighed. For selv om flere af Folketingets partier anerkender udfordringen med himmelhøje kviklånsrenter, så var det under tirsdagens førstebehandling af forslaget småt med opbakningen.

PFA satser over halv milliard på Amager-projekt

Pensionsselskabet køber industrivirksomheds ejendomme og forbereder bolig- og kontorplaner, selvom lokalplan ikke er på plads. Selv hvis det glipper, kommer vi ikke til at gå tomhændede fra investeringen, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn til EjendomsWatch. Datterselskab i Thylander Gruppen er med som udvikler.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere