ISS får sin anden børsdebut

I dag begynder handlen med ISS-aktien igen på Fondsbørsen, for første gang siden kapitalfondene EQT og Goldman Sachs Capital Partners købte og afnoterede selskabet i 2005.

Nasdaq OMX Copenhagen meddeler, at ISS fra i dag er optaget til notering på Fondsbørsens largecap marked under aktiekoden 'ISS'. I første omgang vil aktien blive handlet under to fondskoder omfattende henholdsvis nyudstedte og eksisterende aktier.

ISS har oplyst, at aktierne er blevet solgt til kurs 160, hvilket er lige over midten af det udbudte interval fra 140 til 175 kr. Prisen giver ISS en markedsværdi på 29,6 mia. kr.

Udbuddet består af 50,2 mio. nye aktier, som giver ISS et bruttoprovenu på godt 8 mia. kr., samt knap 8,7 mio. eksisterende aktier til en værdi af knap 1,4 mia. kr., der sælges af de nuværende aktionærer i ISS, herunder EQT og Goldman Sachs Capital Partners.

Af de eksisterende aktier udgør de 7,7 mio. aktier dog overallokeringsretten, som kan bruges til at stabilisere aktien såfremt aktiekursen kommer ned under emissionskursen i de første 30 dage efter dagens børsnotering. Eventuelle stabiliseringer af aktiekursen vil blive koordineret af Goldman Sachs.

Efter udbuddet vil free-float i aktien være på 51,8 pct. Såfremt hele overallokeringsretten anvendes til at stabilisere aktiekursen, vil free-float være på 47,6 pct. De sælgende aktionærer kan om seks måneder sælge yderligere aktier i selskabet.

Bag emissionen står Goldman Sachs, Nordea og UBS som Joint Global Coordinators og Joint Bookrunners, mens Barclays og Morgan Stanley er Joint Bookrunners og Carnegie, Danske Bank og SEB er Co-Lead Managers.

Konsortiet modtager ifølge ISS et forventet honorar på 350 mio. kr. Hertil kommer honorar fra de sælgende aktionærer og tegningsprovisioner til de banker, der ikke deltager i emissionskonsortiet.

 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også