FinansWatch

Erhvervsministeren om negative renter: Der er handlemuligheder til at stoppe bankerne i at sænke grænsen yderligere

Erhvervsminister Simon Kollerup vil ikke komme ind på hvilke muligheder, han vil tage i brug for at sætte en stopper for at bankerne sænker deres grænse for negative renter til under 100.000 kr. så vil han ikke uddybe hvilke, fortæller han efter torsdagens samråd i Folketinget.

Foto: Jens Dresling

Et længe ventet samråd med erhvervsminister Simon Kollerup (S) fandt sted i Folketingets Erhvervsudvalg torsdag. Flere gange nævnte ministeren, at han har fastsat en grænse for negative renter på 100.000 kr., og at han vil indkalde Folketingets partier til drøftelse, skulle bankerne vælge at gå under det niveau.

I et interview med FinansWatch uddybede ministeren, at han ved, at der er konkrete muligheder for at stoppe bankernes grænser i at droppe yderligere, men at han ikke forventer, at de bliver nødvendige, fordi han de seneste uger ikke har "set tegn på andet, end at bankerne har lyttet".

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

John Fisker om historisk resultat: "Vi har travlt"

Ringkjøbing Landbobank lander rekordregnskab i andet kvartal, som hverken er drevet af kursreguleringer eller tilbageførsler, men af kerneforretningen. Det glæder bankens adm. direktør, John Fisker, der for fem kvartaler siden ikke havde regnet med at stå her i dag. "At det hele ville buldre på den her måde, havde vi ikke set komme," siger han.

Ny låntype fra Totalkredit runder skarpt hjørne

Med udlån for over 5 mia. kr. i fastforrentet 1,5 pct.-lån med afdragsfrihed i 30 år kommer boligejere fri af risiko for indlåsning hos Totalkredit. Realkredit Danmark har fortsat det største udlån i den relativt nye lånetype på tværs af rentesatser.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs