FinansWatch

Finans Danmark advarer Kollerup - kan ødelægge tilliden

Meldingen kommer forud for, at erhvervsminister Sim Kollerup (S) i et samråd i Folketinget skal forklare sine opdateringer på sociale medier, hvor han blandt andet har kaldt bankerne for "grådige".

Direktør i Finans Danmark Ulrik Nødgaard | Foto: Stine Bidstrup/ERH

Bankernes brancheorganisation, Finans Danmark, advarer imod, at regeringen bestemmer bankernes rentesatser for at beskytte forbrugerne mod negative renter. Det ville være et "skråplan", der kan underminere tilliden.

Det skriver dagbladet Børsen.

"Vi mener, at det grundlæggende er forkert, og vi har gjort det klart, at vi mener, at regeringen og Folketinget skal holde sig væk fra det her. Det er også sådan, vi håber, det lander, og vi kan heller ikke se, at Folketinget vil gå ind og regulere det. Det ville være grænseoverskridende," siger direktør i Finans Danmark Ulrik Nødgaard til Børsen.

Meldingen kommer forud for, at erhvervsminister Sim Kollerup (S) i et samråd i Folketinget skal forklare sine opdateringer på sociale medier, hvor han blandt andet har kaldt bankerne for "grådige", fordi de har sænket loftet for, hvornår private skal betale negative renter til typisk 100.000 kr.

Simon Kollerup har på den baggrund flirtet med tanken om et politisk indgreb, hvis loftet blev sat yderligere ned.

"Hvis der er noget, der kan ødelægge tilliden er det, hvis alle de mennesker, der betror deres penge til bankerne, uanset om det er som aktieinvestorer eller indskydere, får et billede af, at bankerne ikke længere selv kan sætte deres priser. Det underminerer tilliden, så det er et rigtig vigtigt principielt spørgsmål," pointerer Ulrik Nødgaard.

Mere fra FinansWatch

John Fisker om historisk resultat: "Vi har travlt"

Ringkjøbing Landbobank lander rekordregnskab i andet kvartal, som hverken er drevet af kursreguleringer eller tilbageførsler, men af kerneforretningen. Det glæder bankens adm. direktør, John Fisker, der for fem kvartaler siden ikke havde regnet med at stå her i dag. "At det hele ville buldre på den her måde, havde vi ikke set komme," siger han.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs