FinansWatch

Bankkomite vil stemme guld-tilhænger til ledig Fed-toppost

Den kontroversielle økonom Judy Shelton, der er tilhænger af at binde dollaren op på værdien af guld, er på vej ind i styrelsen af den amerikanske centralbank.

Foto: Jens Dresling

Bankkomiteen i det amerikanske Senat har sat den 21. juli som datoen, hvor komiteen skal stemme om den kontroversielle økonom Judy Sheltons kandidatur til en af de to ledige pladser i styrelsen af den amerikansk centralbank, Federal Reserve. Det skriver Bloomberg News.

Demokraterne i komiteen og visse republikanere er ifølge nyhedsbureauet betænkelige ved Shelton, som udmærker sig ved at være tilhænger af at binde værdien af dollar til guld - et princip, som centralbanken forlod endeligt i 1971. En guldstandard for dollar vil begrænse udsvingene i værdien af den amerikanske valuta og dermed begrænse centralbankens pengepolitiske råderum.

Shelton er dertil kendt for at støtte tættere bånd mellem Det Hvide Hus og centralbanken, der principielt er uafhængig af den politiske magt.

Den uafhængighed har præsidenten Donal Trump tidligere udfordret med kritik af banken for ikke at gøre nok for at hjælp økonomien. Det var før corona-krisen, da banken hævede den amerikanske rente trinvist.

Men under den aktuelle nedkøling af amerikansk økonomi har centralbanken kastet omfattende pengepolitiske stimuli i markedet, og Trump har kvitteret ved at kalde bankens topchef, centralbankguvernør Jerome Powell, for den af hans medspiller, der har forbedret sig mest.

Federal Reserve trækker sig fra repomarkedet efter 10 måneder

Federal Reserve ser stadig risiko for finansiel krise

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere