FinansWatch

Federal Reserve trækker sig fra repomarkedet efter 10 måneder

Den amerikanske centralbank trækker sig efter 10 måneder fra repomarkedet efter at have fået volatile finansieringsomkostninger under kontrol.

Foto: LEAH MILLIS/REUTERS / X90205

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, trækker sig efter 10 måneder fra repomarkedet, efter at centralbanken atter har fået de volatile finansieringsomkostninger under kontrol.

Det skriver Financial Times.

I de sidste ti måneder har Federal Reserve givet mulighed for, at investorer har kunnet sælge obligationer som for eksempel amerikanske statspapirer til centralbanken mod likviditet.

Tirsdag faldt Federal Reserves volumen på repomarkedet dog til nul, efter at det sidste 28-dages lån udløb, og 53,2 mia. dollar - svarende til 354 mia. kr. - blev trukket ud af markedet.

Det markerer, at markedet er normaliseret, mener repohandler i Curvature Securities Scott Skyrm, der kalder det et vigtigt øjeblik over for Financial Times.

Jon Hill, der er rentestrateg i BMO Capital Markets, mener også, at der er tale om en normalisering.

"Det at Federal Reserve er villige til langsomt og gradvist at trække sig tilbage indikerer, at finansieringsmarkederne er normaliseret betydeligt siden marts, og at Federal Reserve på den lange bane ikke behøver at efterlade større spor, end der er brug for," siger han til Financial Times.

Federal Reserve trådte til i september, efter at manglende likviditet på markedet sendte låneomkostningerne i vejret. Siden øgede centralbanken sin indsats, da coronavirusset ramte markedet. På et tidspunkt udbød Federal Reserve mere end 5000 mia. dollar i kortfristede lån.

Da volaliteten så værst ud i midten af marts, blev der opkøbt obligationer for 495,7 mia. dollar, fortæller analytikere til Financial Times.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere