FinansWatch

Finanssektoren får ny guide om seksuel chikane

Tre organisationer udgiver fælles guide til forebyggelse og håndtering af seksuel chikane i finanssektoren.

En ny guide skal forebygge seksuel chikane i finanssektoren. I guiden kan man blandt andet finde otte råd til forebyggelse og håndtering af seksuel chikane. Det skriver Finansforbundet i en pressemeddelelse.

Det er Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), Forsikringsforbundet og Finansforbundet, som står bag guiden, der vil blive delt ud til ledelser, tillidsvalgte og medarbejdere i finanssektoren.

En undersøgelse udarbejdet af Finansforbundet viser, at 2 pct. finansansatte inden for de seneste tre år har oplevet uønskede seksuelle tilnærmelser.

"I finanssektoren har vi relativt få sager om seksuel chikane, men én sag er én sag for meget. Derfor er det vigtigt med et løbende fokus på både forebyggelse og håndtering af seksuel chikane. I den forbindelse har ledelsen et særligt ansvar, men den enkelte medarbejder har også et vigtigt medansvar for at opretholde en kultur på arbejdspladsen, hvor seksuel chikane er uacceptabelt," udtaler Mariane Dissing, adm. direktør i FA i pressemeddelelsen. 

Organisationerne vil senere på året følge op med et fælles 'gå-hjem-møde' om forebyggelse af krænkende handlinger som seksuel chikane.

Der er ifølge Arbejdstilsynet tale om seksuel chikane, når en person regelmæssigt og over længere tid udsætter en anden person for uønskede handlinger af seksuel karakter, som vedkommende opfatter som krænkende, oplyser Finansforbundet i pressemeddelelsen.

Underdirektør i FA: Flexicurity trænger til fornyelse

Banker i kamp mod chikane efter metoo-bevægelse 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs