FinansWatch

Banker i kamp mod chikane efter metoo-bevægelse

Både Nordea og Danske Bank har justeret måden, som bankerne håndterer seksuel chikane på efter den globale metoo-bevægelse, skriver Børsen.

Flere af landets største virksomheder – herunder flere banker – har skiftet kurs, når det gælder håndteringen af seksuel chikane som følge af den internationale bevægelse #metoo, skriver Børsen.

I Nordea har topchef Casper von Koskull på bankens intranet for eksempel selv stået i spidsen for at understrege over for de ansatte, at banken har en nultolerancepolitik overfor chikane. Desuden har banken ved siden af indført et nyt ledelsesværktøj kaldet "Let's Talk", som skal få ledere til at tage initiativ til en åben dialog om chikane.

I Danske Bank fortæller HR-direktør Henriette Fenger Ellekrog, at banken har brugt metoo-bevægelsen til opfordre teams i banken til at diskutere chikane.

"Derfor har vi blandt andet udarbejdet et dialogværktøj for at sikre, at vi har en fælles forståelse af, at vi ikke overskrider hinandens grænser," oplyser hun i en skriftlig kommentar til avisen.

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs