FinansWatch

Grækerne tømmer deres bankkonti

Den politiske krise i Grækenland og flere dages skænderier om en ny regering har fået tusinder af grækere til at tømme deres bankkonti.

Foto: /ritzau/Thomas Borberg

Inden for en uge er der hævet over fem milliarder euro, 37 milliarder kroner i kontanter eller cirka tre procent af alle indestående i græske banker.

Det fortæller bank- og finanskilder i Athen.

Grækerne frygter, at det politiske kaos, der opstod mandag i sidste uge, da den afgående premierminister George Papandreou udskrev en folkeafstemning om en euro-krisepakke, kan tvinge Grækenland ud af eurosamarbejdet.

- Mange mennesker har trukket deres penge ud af bankerne den seneste uge, og der har været store problemer med at forsyne bankerne med kontanter, siger en bankmand, der ikke vil have sit navn frem.

Bankkundernes frygt skyldes en tiltagende følelse af kaos og vrede over politikernes manglende vilje eller evne til at finde et kompromis, der kan skabe

ro om den græske økonomi.

 

Avis: Brandudsalg af statsobligationer truer EU's bankplan

Græsk uro gavner dansk refinansiering

Græske banker frygter nationalisering 

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs