FinansWatch

Avis: Brandudsalg af statsobligationer truer EU's bankplan

Flere store banker er i fuld gang med at skille sig af med statsobligationer fra de gældsplagede sydeuropæiske lande. De tiltag gør det svært at sætte låg på landenes løbske statsrenter, ligesom det er svært at identificere, hvem der skal tage det hårde haircut.

I forsøget på at få de mest giftige papirer ud af balancerne er flere europæiske storbanker, som Commerzbank og BNP Paribas, igang med at skyde EU's bankplan i sænk. Det skriver Børsen.

"Den nedadgående spiral vil fortsætte, indtil politikerne finder en bagstopper for statsobligationerne," siger Otte Dichtl, der er kreditanalytiker i Knight Capital Europe ifølge Bloomberg.

Problemet er, at bankernes obligationssalg lægger fornyet pres på de løbske statsrenter i Sydeuropa. Samtidig holdes der i EU-toppen øje med salget af obligationerne, fordi det kan undergrave værdien af "haircuttet" og dermed også chancen for at få Grækenlands statsgæld ned på 120 pct. af BNP.

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

Ny direktør vil ikke have ret, bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs