Ugens citater på FinansWatch

”... så sender man et signal om, at det er et realistisk scenarie, og det tror jeg simpelthen ikke på.” Denne uges citater stammer fra bl.a. Niels Storm Stenbæk, Henning Niekrenz, Ulrik Nødgaard og Ole Sohn.

Vennelån

”Henrik Westergaard blev jo afskediget fordi han og bestyrelsen var uenige omkring strategien. Der var jo kommet andre tider. Dengang lavede man jo lån på andre vilkår og til andre rentesatser. Man ville gerne vækste. Nu bliver der jo talt om påståede vennelån – jeg vil gerne sige, at det er ikke noget, man kunne overveje i dag. Det ville aldrig forekomme."

- Henning Niekrenz, adm. direktør i Sparekassen Østjylland, om sin forgænger Henrik Westergaard, der er politianmeldt af Finanstilsynet for at bruge banken til at udveksle fordelagtige vennelån.

INteressekonflikt

”Det her er lige nu det eneste eksempel af sin slags, vi er faldet over. Vi kan ikke udelukke, at der er andre. Men bredere har man jo også set andre sager om tvivlsom adfærd fra bankdirektører, og det her er jo bare endnu et billede på, at der er nogen, der har haft svært ved at skille bankens interesser fra deres egne.”

- Finanstilsynets direktør, Ulrik Nødgaard, om sagen i Sparekassen Østjylland.

Stress

"Jeg vil gerne påpege, at langt hovedparten af de danske banker er velkapitaliserede. Dette fremgik også af den europæiske stresstest i sommers, hvor de store danske banker kom godt igennem."

- Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) om, hvorfor den danske banksektor ikke har brug for hjælp. Den Belgiske Dexia Bank, der netop nu er på randen af afvikling, bestod samme test.

Bankerot

"De tidligere stresstest har været kritiseret for ikke at være hårde nok, men jeg har svært ved at se for mig, at de europæiske tilsynsmyndigheder og politikere laver en test, hvor de indkalkulerer en høj sandsynlighed for, at Grækenland går bankerot, for så sender man et signal om, at det er et realistisk scenarie, og det tror jeg simpelthen ikke på."

- Niels Storm Stenbæk, cheføkonom i Finansrådet, om den bebudede stresstest af europæiske banker.

Kritik

”Hvis man benytter noget i stort omfang, så må det være en vurdering fra den enkelte långiver, om det er et problem eller ej. Men det behøver ikke at betyde, at man er fuldstændig afskåret – det må afhænge af det enkelte pengeinstitut. Hvis man er et sundt institut og har godt styr på kreditterne, så kan jeg ikke se, at man skulle blive sat i skammekrogen. Det er en kraftig overdrivelse.”

- Jan Kondrup, direktør i Lokale Pengeinstitutter til FinansWatch om Nationalbankens likviditetspakke.

Ros

”Jeg synes, det er en fin rapport. Der så tæt, som man kommer på en blank påtegning. Hvis man tænker på, hvor mange ting, de egentlig er nede i, og hvor meget rundt i butikken, de egentligt kommer, så vil jeg sige, at jeg har tænkt mig at samle mine folk i dag og sige ’godt gået’."

- Adm. direktør i AP Pension Søren Dal Thomsen om redegørelsen fra Finanstilsynet.

 

Formand: Vennelån sker ikke her igen 

Finanstilsynet: Flere direktører meler egen kage 

Sohn: Ingen planer om rekapitaliseringspakker 

Finansrådet tvivler på test med græsk tragedie 

Kondrup afviser kritik af likviditetspakke 

Dal: Tæt på en blank påtegning

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også