Formand: Vennelån sker ikke her igen

Den forholdsvis nye formand for Den Jyske Sparekasse siger, at de lån, som Finanstilsynet har politianmeldt en tidligere direktør for, er sket i en tid hvor bankerne ikke var ”så kræsne”. (Opdateret 12.41)

Sejer Mortensen, der i år overtog formandsposten i Den Jyske Sparekasse, er overbevist om, at banken ikke igen vil havne i en situation, hvor der vil blive stillet spørgsmålstegn ved, om en af bankens direktører har givet en direktørkollega uhørt favorable lånevilkår, for til gengæld selv at opnå samme fordele i kollegaens institut.

Meldingen kommer efter Finanstilsynet i går offentliggjorde, at man har politianmeldt to tidligere bankdirektører, som ifølge FinansWatch' oplysninger er af Henrik Westergaard fra Sparekassen Østjylland og Robert Kristiansen fra Den Jyske Sparekasse, der er anmeldt for at have udvekslet vennetjenester til skade for de to bankers indtjening.

Ingen af de to parter er sigtet i sagen – foreløbig ligger der blot en politianmeldelse hos Bagmandspolitiet.

”Man skal huske på, at de her ting er foregået i en tid, hvor bankerne ikke var så kræsne med, hvad de gav af lån. Men jeg vil ikke gå ind i personsager. Blot understrege at den slags ikke kan ske i den her bank igen,” siger bestyrelsesformand Sejer Mortensen til FinansWatch.

Det hele er så nyt

Så I har ændret procedurer i jeres kreditgivning siden dengang, så den slags ikke kan forekomme?

”Det er svært for mig præcist at sige, hvordan procedurerne var dengang, men som jeg ser det, så kan det ikke ske i dag,” siger Sejer Mortensen.

Har du fået en overlevering af den tidligere formand om, at tingene er ændret efter Finanstilsynet politianmeldte jeres tidligere direktør?

”Det kan jeg ikke svare på”.

Men skylder I ikke at fortælle jeres kunder, hvad der er op og ned i den her sag, så I kan få ryddet nogle tvivlsspørgsmål af vejen?

”Det hele er så nyt, i den forstand at der nu er offentlighed om sagen, at vi lige skal beslutte os for, hvad vi gør. Men det er klart, at vi vil på en eller anden måde lave en redegørelse om sagen”.

Oplever i sagen så alvorlig, at der kan komme eventuelle søgsmål fra jeres side mod den nu fratrådte direktør?

”Det vil jeg ikke udtale mig om”.

Markant opstramning

Men I kan jo have mistet indtjening på det, det fremgår i hvert fald af Finanstilsynets anmeldelse?

”Igen må jeg sige, at jeg ikke vil gå ind i personsager, og jeg vil heller ikke antyde nogle ting i forhold til, om der er foregået noget ulovligt, så længe sagen kører ved politiet”.

Hvordan kan man være sikker på, at en lignende sag ikke kan opstå igen?

”Der er jo sket en markant opstramning fra myndighedernes side i forhold til kreditprocedurer og i forhold til, hvordan arbejdet skal være mellem bestyrelse og direktion omkring kreditgivningen”.

Men hvor specifikt kan jeg se, at I har adresseret lige nøjagtig det, som måske har manglet tidligere, hvis der er bund i Finanstilsynets anmeldelse?

”Du kan se alle vores procedurer og de regler vi arbejder under på vores hjemmeside. Men man skal huske på, at det er en meget finmasket lånesag, som på en eller anden måde er gledet igennem systemet. Men det kan og vil ikke ske igen,” siger Sejer Mortensen til FinansWatch.

 

Anmeldte bankdirektører i net af ejendomsinvesteringer

Her er de to politianmeldte bankdirektører 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også