FinansWatch

Ekspert: Bernsteins plan åbner nye risici

Nationalbankens nye lånefacilitet til bankerne er et rigtigt skridt – men det er også en manøvre, der kan udsætte banken for betydelig risiko og lægge sig i vejen for konsolidering i banksektoren. Sådan lyder bedømmelsen fra Jesper Rangvid.

Dårligere sikkerhed end hidtil - og begrænset mulighed for at vurdere kvaliteten af, hvad der bliver stillet i sikkerhed for lånene. Nationalbankens redningsplan for bankerne er nok både nødvendig og fornuftig, lyder det fra professor Jesper Rangvid fra CBS. Men planen lægger også banken åben for store risici – og kan samtidig risikere at stå i vejen for konsolidering i banksektoren, lyder det fra professoren, der også peger på, at Nationalbanken endnu mangler at fastlægge en række vigtige detaljer.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

1,5 millioner danskere investerer i Qatar: "Det er dilemmafyldt"

Fem danske pensionsselskaber har på vegne af 1,5 mio. kunder investeret små 900 mio kr. i Qatar, viser en opgørelse, som mediet Danwatch har foretaget. Chef for ansvarlige investeringer hos Danica Pension erkender, at ”det er dilemmafyldt at investere i statsobligationer” fra visse lande.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs