Den britiske stat hænger på bankerne

Mens salget af Northern Rock er sat i gang, så lader et salg vente på sig når det gælder Royal Bank of Scotland og Lloyds.

Den britiske regering ejer 83 pct. af aktierne i Royal Bank of Scotland og 41 pct. i Lloyds. Det har hele tiden været planen at aktierne skulle sælges, men man venter fortsat på at det rette tidspunkt opstår. Det skriver Wall Street Journal mandag.

Svært marked

Det er de store juridiske ændringer i banksektoren, samt den generelle turbulens i den europæiske bankverden, der primært bærer skylden for den langsomme afhændelsesproces.

Alligevel antyder United Kingdom Financial Investments, bedre kendt under akronymet UKFI, at man vil intensivere forberedelserne til et kommende salg. Det har fået de mest optimistiske markedsobservatører til at spekulere i at et salg eller et delvist salg kan blive aktuelt allerede næste år.

Kursen er dårlig

Hvis UKFI skal gøre sig forhåbninger om at tjene penge på sin portefølje, så skal den nuværende tendens vendes. Således skal aktierne for Royal Bank of Scotland være 49,9 pence værd stykket, men mandag kort efter klokken 15:00 ligger aktien i 33,6 pence med et fald på 4,19 pct. alene i dag.

Samme uhensigtsmæssige tendens gør sig gældende for Lloyds. Her gælder det at aktien skal være mindst 63,1 pence værd før et profitabelt salg kan foretages. Men ved 15-tiden havde et dagsfald på 3,8 pct. placeret Lloyds-aktien på 43 pence.

Northern Rock er 100 pct. ejet af UKFI og optræder altså ikke på børsen med en frit flydende aktiekurs.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også