FinansWatch

Northern Rock på vej mod salg

Den engelske Finansminister håber, at den nationaliserede bank Nothern Rock er solgt inden året er omme.

Finansministeren George Osbourne håber på at finde en køber, der kan bruge bankens aktiver til at skabe øget konkurrence på det engelske bankmarked, skriver Guardian.

Til gengæld bliver det sværere at sælge de massive aktieposter, som den engelske stat har i bankerne Royal Bank of Scotland (83%) og Lloyds Banking Group (41%). Det kan ifølge George Osbourne tage flere år at finde købere til de aktieposter.

Planen er, at den sunde del af Nothern Rock, som har været delt i to siden nationaliseringen for tre år siden, skal sælges på det private marked. Prisen på den sunde del skulle ifølge Guardian ligge omkring de 1 mia. pund, som den engelske statskasse har hældt i den kriseramte bank.

Deutsche: Sælg Northern Rock i ét hug

Britiske banker med vandtætte skotter

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs