FinansWatch

Northern Rock på vej mod salg

Den engelske Finansminister håber, at den nationaliserede bank Nothern Rock er solgt inden året er omme.

Finansministeren George Osbourne håber på at finde en køber, der kan bruge bankens aktiver til at skabe øget konkurrence på det engelske bankmarked, skriver Guardian.

Til gengæld bliver det sværere at sælge de massive aktieposter, som den engelske stat har i bankerne Royal Bank of Scotland (83%) og Lloyds Banking Group (41%). Det kan ifølge George Osbourne tage flere år at finde købere til de aktieposter.

Planen er, at den sunde del af Nothern Rock, som har været delt i to siden nationaliseringen for tre år siden, skal sælges på det private marked. Prisen på den sunde del skulle ifølge Guardian ligge omkring de 1 mia. pund, som den engelske statskasse har hældt i den kriseramte bank.

Deutsche: Sælg Northern Rock i ét hug

Britiske banker med vandtætte skotter

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs