Aktionærer vil købe Fjordbanken

Hvis nordjysk bank er med på idéen, vil en kreds af aktionærer smide 200 mio. kr. i banken.
AF SVEND BOYE THOMSEN

På et møde i formiddags nåede en kreds af morsingboere og aktionærer i Fjordbank Mors til enighed om at afgive et bud på den sunde del af den lokale bank.

Det fortæller initiativtageren Simon Leicht Simonsen, der er aktionær i Fjordbank Mors og statsautoriseret revisor.

Dermed accepterer kredsen, at den nuværende Fjordbank Mors overgår til statens skraldespandsselskab Finansiel Stabilitet og dermed reelt går konkurs.

Inden mødet lød kravet ellers, at bestyrelsen skulle indkalde til en ekstraordinær generalforsamling, men det krav er nu trukket tilbage, fortæller Simonsen.

Vil byde på sund del

Når Fjordbank Mors i aften klokken 18 overgår til Finansiel Stabilitet, forventer man, at banken vil blive opdelt i en sund og en usund del.

Simonsen vurderer, at kredsen af aktionærer, som var til stede på mødet, kan rejse et beløb i omegnen af 200 mio. kr., som den vil byde på den sunde del af banken, der vurderes at være udlån for mellem 3 og 4 mia. kr.

Beløbet på 200 mio. kr. er næppe nok i sig selv, siger Simonsen.

Et mere realistisk bud er 400 mio. kr., lyder vurderingen, og Simonsen vil derfor tage kontakt til den nordjyske bank Spar Nord i forsøg på at indgå en aftale om, at Spar Nord smider 200 mio. kr. oveni mod at få en ejerandel på 49 pct. i den nye Fjordbank Mors.

Ifølge Simonsen har Spar Nord tidligere medvirket i en lignende handel med Nørresundby Bank.

Simonsen kalder det urealistisk, at kredsen af aktionærer på Mors selv vil kunne rejse de sidste 200 mio. kr., som skønnes at være nødvendigt, hvis Spar Nord ikke vil medvirke.

Flere end 120 personer deltog på mødet i Fjordbank Mors Arena søndag formiddag.

Epn.dk har forsøgt at få en kommentar fra Spar Nord.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også